2017. május 29., hétfő

One Direction-avagy 5 csillag története

Az egész 2010-ben kezdődött az x-faktor 7.szériájakor, az Egyesült Királyságban. Öt fiatal indult útnak külön-külön, hogy szerencsét próbáljanak a tehetségkutatóban. Tovább is jutottak, de eljött az a pont, mikor a zsűrinek döntést kellett hozni, nem juthattak tovább mind, így találtak egy kis kaput: Összetették az öt fiút egy BANDÁVÁ.

A fiúk hivatalosan 2010. július 23-án 8:22-kor lettek One Direction. Kisebb, nagyobb bukkanókkal 3.helyezést értek el a műsorban, de ez csak a kezdet volt.
2011. szeptember 11-én a fiúk berobbantak a köztudatba az első kislemezükkel, ami a What Makes You Beautifulnevet viseli. Innentől kezdve a határ a csillagos ég volt. Hírnév, karrier, rajongók és fellépések.
 2012 nagy mérföldkő volt a fiúk számára. „Best British Single” kategóriában nyertek egy Brit Awardot és felléptek a Kid’s Choice Awardson. Még itt sem volt megállás szerepeltek az SNL-ben (amerikai műsor) és az Mtv VMA díjátadóra is meghívták őket. A fiúk sikert, sikerre halmoztak, egyre népszerűbb és népszerűbb dalokkal rekordokat döntöttek. Lányok szíveit rabolták el, de nem törték össze. A fiúk nagy gonddal voltak a rajongóktól kapott szeretet visszaadására. Szerintem a Diana című számukban is érződik a női nem iránti tisztelet.

A fiúk még itt sem tudtak megálljt parancsolni maguknak, fölléptek a királynő születésnapjára rendezett ünnepségen. Parfümöt promotáltak, ami az „Our Moment” nevet kapta.(véleményem szerint, édes illatát bármelyik lány kedvelheti)
A zenei karrierjük pátyolgatása mellett a filmezésbe is belekóstoltak. Szerepeltek az iCarly 6.évad 2.részében. Valamint két koncert filmjük és a vászonra került. Az első a This is Us nevet kapta a második pedig a Where We Are címet. Ezekben a filmekben, jobban megismerhetjük a fiúkat és bekukkanthatunk izgalmas életük és koncertállomásaik eseményeibe. 
No, de ki ez az 5 fiatal tehetség?


Zayn Malik "Bradford Bad Boy"

1993. január 12-én született Bradford –ban. Apukájától pakisztáni vérvonalat örökölt, míg anyukája miatt a fenséges brit vér csordogál az ereiben. Három lánytestvér mellett, nem meglepő, hogy ért a lányok nyelvén. Már gimnazista éveiben nagy nőcsábász volt.
Szeret rajzolni, énekelni és még boxolni is tanult. 2009-ben Zayn megdöntött egy világrekordot, a világ legmagasabb kockacukor tornyát építette meg.

A bandába bekerülve, elég csendes volt és visszahúzódó, az is kiderült, hogy nem tud úszni.
Harry első tetoválásakor Zayn fogta a fiú kezét. Valamint bevallotta, hogy a bandából ő csókolózott a legtöbbször rajongóval (hajrá lányok!)
A fiú már túl van egy jegyességen Perrie Edwards-al, jelenleg Gigi Hadid modell lánnyal él boldog párkapcsolatban.
Egyszer Zayn ezt nyilatkozta :
Riporter: "Minden fiúbandának vége lesz egyszer, igaz?" 
Zayn: "Nem a One Directionnek. A One Directionnek nem lesz vége"

Ehhez képest, 2015. március 25-én Zayn hivatalosan is otthagyta a bandát, miszerint szeretne nyugodtan élni, bár nem sokkal utána megjelent első dala a Naughty Boy-al közös "I won’t mind." Utána jött a "Pillowtalk" és a többi. Ezek már teljesen eltérnek a banda stílusától.
Zayn később úgy nyilatkozott, a banda lekorlátozta őt és nem lehetett az, aki, ezért hagyta ott a fiúbandát. Egy másik verzió szerint a management rúgta ki, lázadó viselkedése miatt.


Kedvenc idézetem tőle:
"Ne hívj egy lányt kacérnak, csak mert próbál aranyos lenni. Ne hívj egy lányt megszállottnak, csak mert szerelmes." - Zayn


Harry Styles „Hazza” 

1994. február 1-jén született Redditch-ben, egy nővérrel illetve anyukájával és nevelőapjával élt. Tizenhat évesen szerezte meg első állását a Mandeville-i cukrászdában. Harry számára nem volt idegen az,hogy bandában játszik és alkalmazkodnia kell. Volt egy a White Eskimo nevű zenekara. Harry titkos képessége a zsonglőrködés,

A tanárai szerint mindig is nagy mókamester volt, amit a One Direction sem ölt ki a fiúból. Sokan nem tudják,hogy a banda neve Harrytől származik. Mióta a fiú köztudatban van, csak egy felvállalt barátnője volt Taylor Swift személyében. Egyszer a banda tagok megviccelték a fiút azzal, hogy Zayn kilép a bandából mire Harry elsírta magát. Milyen szomorú,hogy egy-két évre rá tényleg kilépett Zayn. Harry igazán a szívén viseli barátai ügyeit, hiszen a managementtel képes volt heves vitába keveredni csak azért hogy Niall és Louis több szólót kapjon.(úgy vélem ilyen az igaz barát)

Mióta Zayn kilépett és a banda háttérbe szorult, Harrynek nincs megállás. Egy 2. világháborús drámában kapott főszerepet, ami elvileg még 2017-ben debütál.
Zenei karrierjét sem hagyta cserben, hiszen nem sokkal ezelőtt hallhattuk először a "Sign of the Times" című dalát (2017. márc. 31), majd a "Sweet Creature"-t. Harry sem maradt a One Direction eredeti stílusánál. Az idő az ő zenei ízlését is megváltoztatta.

Kedvenc idézetem tőle: "Ha választanod kell a szíved és az eszed között, mindig menj a szíveddel. Az eszed ismer mindenkit, de csak a szíved ismer téged." -Harry

Niall Horan "The Funny One"

Az ír származású fiú 1993. szept. 13-án született Mullingarban. Egy bátyja van, szülei még gyermek korában elváltak. Már az iskolai kórusban is énekelt, valamint főszerepet játszott az "Oliver" című darabban. Egyszer felfüggesztették, amiről a fiú csak annyit nyilatkozott "túl sokat beszélek". Niall már 12 éves kora óta festi a haját. 

A bandába bekerülve Niall lett az a tag, aki mindig eszik. 
“Mikor először találkoztam Niallel azon tűnődtem, hogy ‘miért éhes folyton?'” – Zayn
Sohasem titkolta, hogy egy lányban is szereti ha nem szégyenli az evést. Nagyon érzékeny lelkű fiú, ő sírt a legjobban mikor kiestek az X-faktorból. Niall nő ügyeit mindig is homály fedte, ami talán a "nincs sex házasságig" elv miatt lehetséges. Niall az első, aki elneveti magát egy komoly helyzetben, a legizgulósabb és a fiúk szerint a legjobb ölelést is Niall adja. Ez a fiú egyszerűen túl CUKI.
Niall egyszer azt nyilatkozta,hogy az banda minden tagjának van egy titkos twitter felhasználója, ahol directionereknek adják ki magukat. Ahogy a banda egyre híresebb lett a management mindent bevetett a siker érdekében, egyszer csökkenteni akarta a fiú szólóit.

A banda után, Niall leszerződött a Modest golf klubjához, és jótékonysági rendezvényeken játszott.
2016. szept. 28-án jelent meg az első saját kislemeze a "This Town". 2017 márciusában pedig a "Slow Hands" című lemezét mutatta be. A fiú mindig is remekelt a dalírásban.

Kedvenc idézetem tőle: Nem szeretem, amikor a lányok hülyének tettetik magukat, mert azt hiszik, az aranyos. Az intelligencia szexi.” -Niall


Liam Payne "Daddy Direction"

1993.aug.29-én született Wolverhamptonban. Két nővérrel nőtt fel, ám az élet neki is tartogatott meglepetést. Négy éves korában vesebetegséget diagnosztizáltak nála(az énekes ma már újra egészséges).Már 6 éves kora óta énekel. Sajnos barátokban nem bővelkedett. 

2008-ban jelentkezett először az x-faktorba, ám későbbi mentora Simon Cowell úgy gondolta a fiú még túl fiatal. Pár év múlva a fiú már a One Direction tagja ként 3. helyezést ért el.  Liam szájából hangzott el ez a mondat, ami szerintem sokat elárul a fiúk kapcsolatáról :"Amikor kicsi voltam, mindig akartam egy fiútestvért, most pedig olyan, mintha négy is lenne!"
A fiú lett az ügyetlen tag és az, aki mindig vigyáz a többiekre. Egyszer elárulta, hogy tervei között szerepel,hogy Zayn-t megtanítsa úszni. Liamnek furcsa félelme van: fél a kanalaktól.Egyszer azt nyilatkozta,hogy három dolog nélkül nem tudna élni "hajzselé, Clearasil és Niall."


Három hivatalos barátnője volt: Danielle Peazer, Sophia Smiths és jelenleg gyermeke édesanyjával Cheryl Cole-al  él felhőtlen boldogságban. Kisfia Bear Payne 2017. május 22-én született. Jelenleg pedig olyan pletykák keringenek, miszerint Liam feleségül vette Cherylt. Liam nem csak a magánéletében ért el sikereket a One Direction után.  2017. május 19-én debütált "Strip That Down" című kislemeze, amit Ed Sheerannel írt.

Kedvenc idézetem tőle: "Hogy mi a legrosszabb, amit egy fiú tehet egy lánnyal? Én úgy gondolom, hogy az, mikor figyelmen kívül hagyja, míg a lány teljes szívéből szereti őt." -Liam

                                   Louis Tomlinson "Tommo"

1991.dec.24-én született Doncasterben. 5 húga van, két testvérével szerepelt a Fat Friends című műsorban. Louis mégis inkább a zene mellett kötött ki, kamasz korában a  Rogue nevezetű bandának volt tagja. 2016 karácsonyakor sajnos édesanyja elhunyt.

A bandába bekerülve ő lett a bohóc a tagok között, mindig biztosította a jó kedvet. Harry és Louis között különlegesen jó kapcsolat alakult ki.„Louis rosszabb, mint az anyám. Folyton puszilgat és piszkálja a fürjeimet.”- Harry
 A fiú egyébként él-hal a fociért és nagyon jó is benne. Louis és Liam írta a Back for You c. dalt, mert a turné közben nagyon hiányolták a barátnőiket.
Eleanor Calder modell lánnyal járt hosszú éveken keresztül, de aztán randizgatni kezdett gyermeke édesanyjával. Briana Jungwirth 2016.jan.21-én hozta világra Freddie Reign Tomlinsont. Louis elmondása szerint édesapának lenni a világ legjobb dolga. Louis aztán Danielle Campbell színésznő mellett kötött ki, de nem sokáig. 2017-ben visszatalált Eleanor Calderhez. 

Simon Cowellel dolgozik együtt a Syco gondozása alatt. Így jött létre Louis lemezkiadója. Édesanyja utolsó akarata miatt lépett fel 2016-ban az X-faktorban saját dalával Just Hold On-al.

Kedvenc idézetem tőle:Élj gyorsan, szórakozz, légy egy kicsit huncut! -Louis

ONE DIRECTION ALBUMOK:
2011-Up All Night
2012-Take Me Home
2013-Midnight Memories
2014-Four
2015-Made in the A.M. (Zayn ekkor már nem tagja a bandának)

Sziasztok, azért írtam meg ezt a kis szösszenetet mert a kezdetektől követem a fiúk életét, ami mára elég bonyolulttá nőtte ki magát, és az új csibéknek nem biztos,hogy minden egyértelmű. 
Szerintetek lesz még a fiúkból újra ONE DIRECTION? Melyik fiú munkássága tetszik nektek a legjobban?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése