2017. április 26., szerda

Riverdale-avagy képregényből a képernyőre

Sziasztok. Ma is egy számomra kedves sorozatról hoztam el a kis véleményem.Összességében nagyon rabul ejtett a sorozat, de persze, azért van mit boncolgatni. Puszi nektek.
SPOILER VESZÉLY!!

Riverdale

Átlagos, kiszámítható, tömeg, pont olyan, mint mostanában akármelyik sorozat. Nem akarom bántani, szeretem a sorozatot, de ennek ellenére nem fogom a fellegeik dicsérni. Az elején furcsának tartottam, rettenetesen érdekelt mi fog történni, azt hittem ez más lesz. Fantasztikus látványt nyújt és vannak egyedi, ötletes dolgok. Próbálták modernizálni és jobban átélhetővé tenni a szálakat, eseményeket. Viszont számomra kicsit zavaró, hogy a mai elemeket próbálták összemosni az eredeti szálakkal, hiszen a sorozat egy nem mai képregényből született.
Szóval lelkesen indultam neki és faltam a részeket, de aztán megtorpantam egy pillanatra. Mintha tudtam volna mikor mi fog történni, hiszen szinte az összes sorozat/film ugyanarra épül. Nézzük a szereplőket.
  • Menő,helyes fiú, aki láthatatlanból lett sex isten-Archie
  • Láthatatlan barátja, aki folyton védi-Jughead
  • Az új lány, rejtélyes múlttal-Veronica
  • A reménytelenül szerelmes lány, aki végül más karjaiba menekül-Betty
  • A suli méhkirálynője- Cheryl
  • Halott fiú-Jason
Szóval minden adott, egy szokásos tini drámához, az eseményeket nem részletezném, nem akarok annyira spoilerezni. Egy kicsit a kapcsolatokat boncolgatnám.

Nézzük először is Betty-t. Anyuci pici lánya, akinek néha elmennek otthonról, amit nem igazán tudok mire vélni, nem tudom mire számítsak. A vámpír vagy egyéb misztikus lény részt kizárnám, talán egyszerűen csak valami nem oké agyban a lánynál. Szóval van a lány és a Szomszéd srác Archie. Elvileg világi legjobb barátok pisis koruk óta, aztán jönnek a hormonok és elvileg össze kéne jönniük…de nem így lesz. Szóval nekem ez az egész túlzás, annyit van hangoztatva milyen rohadt jó barátok és, hogy Betty mennyire szerelmes, de hipp-hop egyik részről a másikra már szinte nem is látjuk őket beszélni.

És akkor jön ugye Jughead, Archie legjobb barátja és összeszerelmesednek Bettyvel. Ami igazából nagyon cuki. Az okos pomponlány és a láthatatlan, könnyűnek cseppet sem mondható családi háttérrel rendelkező fiú. Igazából aranyos, ahogy a közös érdeklődés összesodorta őket (az írás). Az is romantikus, ahogy nem csak hangoztatva van, hogy mindig ott vannak egymásnak. Bár szerintem picit gyors volt az összeboronálás, ha tovább húzták volna, a nézőkben több érzelmet váltott volna ki.

Aztán nézzük Betty új legjobb barátnőjét, Veronicát. Aki ugyebár szívtelen gazdag fruska volt, de elhatározta, hogy itt jobb ember lesz. Bejött, de kicsit több próbálkozást mutathattak volna, küzdést. Hiszen nem tud egy ember csak úgy csipp-csup megváltozni. Mindegy szóval szerintem az egyik legszebb kapcsolat az övék, fantasztikus volt, ahogy láthattuk felépülni. Problémák, közös ellenség, közös „projekt”(Chuck megleckéztetése).Elfogadják egymást és ott vannak egymásnak, valamint nagyon fontos,hogy kiállnak és megvédik egymást. Elhiszem, hogy igazi barátság.

Most nézzük Archiet. Szóval ott van Roni. Már a kezdetekben érezhető volt a köztük lévő kémia, amit igazából nem akartak elrejteni csak így alakult, hogy nem lett nagy jelentősége…egy ideig. Persze az elején probléma volt a Betty-Archie-Roni szerelmi háromszög, vagy Archie Ms. Grundy majd Valerie kapcsolata (ejj de nagy szoknyapecér)de a lényeg, hogy mindenki gyorsan tovább lépett,a nagy vagy kisebb szerelmektől. Érdekel mi lesz Archie és Roni szálával. Barátság? Barátság extrákkal? Akár több? Tetszik, hogy lassan bontakozik ki.

Aztán ott van Archie és Jughead barátsága, ami szintén minden sorozatban megtalálható. Menő barát, láthatatlan barát, védik egymást, gyerekkori legjobb barát blablabla.. De talán ez mind azért található meg újra és újra a sorozatokban, mert ezeket szeretnénk látni, hiszen talán ezek a kapcsolatok tényleg jelen vannak az életünkbe és ezekbe tudjuk beleélni magunkat. De hátra hagytam egy kapcsolatot, amit bevallom nem tudok hová tenni. Érdek kapcsolat vagy valódi szimpátia van mögötte? Cheryl és Archie. Archie segít a lánynak nem is egyszer, és Cheryl sem igazán bántja Archiet. Kötözzetek meg, de azt hiszem kedvelem ezt a párost.

Szóval annyira rohadtul összekeverik a szálakat, hogy egyszerűen nem tudok arra gondolni mennyire szokványos elemeket tartalmaz vagy mennyire kiszámítható. Imádom és kész, összességében izgalmas, siratott már meg pont, azért mert vonatkoztatni tudtam a saját kapcsolataimra és mosolyogtatott már meg pont ugyanezért. Azt hiszem az a jó sorozat, ami képes érzelmeket kiváltani belőlünk, szóval végül is nálam nyerő a Riverdale.

2 megjegyzés:

  1. Ez a legújabb kedvenc sorozatom! Nem tudom miért de nekem nagyon tetszik. ALig várom a következő részeket. Most jön ki a 11. és úgy néztem hogy csak 13 részes lesz az éved sajnos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak 13?? Ne már :(
      De akkor remélem lesz még több évad, már a szívemhez nőttek :D
      Ki a kedvenc szereplőd?

      Törlés